Predsjedništvo

04. velj 2017. O nama

Članovi Predsjedništva Generacije obnove:

  • Frano Čirko – predsjednik
  • Ivan Topić – dopredsjednik
  • Mario Tomas – politički tajnik
  • Dominik Pešut – glavni tajnik
  • Leo Marić – međunarodni tajnik
  • Tomislav Smoljan
  • Nikša Ostojić
  • Tomislav Šuk
  • Marko Raič

Frano Čirko, predsjednik Generacije obnove, rođen je 1990. godine u Zagrebu, gdje i danas živi. Nakon završene prirodoslovno-matematičke gimnazije, završava preddiplomski studij matematike na zagrebačkom PMF-u, a zatim i diplomski studij informatike na Odsjeku informacijskih i komunikacijskih znanosti FFZG-a. Dobitnik je Rektorove nagrade. Trenutno radi kao sistem inženjer. Politički je aktivan od svoje 18. godine. U dva je mandata na lokalnim izborima izabran u vijeće Mjesnog odbora Malešnica.

Ivan Topić, dopredsjednik Generacije obnove, rođen je u Banja Luci 1986. godine. Zbog ratnih okolnosti, 1993. godine s obitelji je doselio u Delnice, gdje je proveo mladost. Srednju elektro-industrijsku i obrtničku školu završio je u Rijeci, gdje i danas živi. Oženjen je. Obnašao je dužnost gradskog vijećnika Grada Delnica od 2013. do 2017.

Mario Tomas, politički tajnik Generacije obnove, rođen je 1987. godine u Slavonskom Brodu. Dio života provodi u Italiji s roditeljima, a nakon povratka u Hrvatsku u Slavonskom Brodu pohađa osnovnu i srednju školu. 2012. godine diplomirao je povijest na Hrvatskim studijima u Zagrebu. Radi u struci te objavljuje članke iz hrvatske suvremene povijesti u znanstvenim publikacijama.

Dominik Pešut, glavni tajnik Generacije obnove, rođen je 1996. godine u Rijeci te je odrastao u Kastvu. Završio je Gimnaziju Andrije Mohorovičića Rijeka. Diplomirao je geografiju i povijest na Prirodoslovno-matematičkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pored aktivnosti u Generaciji obnove, predsjednik je povijesno-obrazovne udruge mladih “Gromovnik”. Zaposlen je kao učitelj geografije u jednoj riječkoj osnovnoj školi.

Leo Marić, međunarodni tajnik Generacije obnove, rođen je 1991. godine u Rijeci. Odrastao je u Vinkovcima, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Završio je studij povijesti na Hrvatskim studijima u Zagrebu. Bavi se nakladništvom i političkim obrazovanjem mladih kao predsjednik Udruge “Repressija”.

Tomislav Smoljan je rođen 1988. godine u Međugorju. 2010. godine upisao je studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, smjer filozofsko-teološki, i diplomirao 2016. godine. 2015. godine u nakladi Redak-Split objavio je zbirku poezije pod naslovom ‘Poezija’. Od 2010. do 2017. godine objavljivao je poeziju u više zbornika i časopisa te je nagrađivan od kulturno umjetničkog društva Spark. Uz poeziju piše oglede o raznim pitanjima te je između ostalog objavljivao radove u Filozofskim istraživanjima i časopisu Spectrum. Nakon studija zapošljava se kao novinar na Laudato televiziji te istodobno surađuje u stvaranju portala biografija.com. Jedan je od moderatora Filozofskog caffea koji se održava subotom u Zagrebu. Trenutno je zaposlen kao administrativni asistent.

Nikša Ostojić rođen je u Splitu 1987. godine. Oženjen je i otac dvoje djece. U Splitu je odrastao i završio prirodoslovno-matematičku gimnaziju MIOC, nakon čega i fakultet računarstva u Splitu. U životu je radio jednako fizičke poslove, kao i poslove iz informatičke struke kao računalni tehničar i mrežni administrator. Trenutno je i u pohodu na studij brodostrojarstva na Pomorskom fakultetu, gdje radi kao demonstrator mehanike i automatike.

Tomislav Šuk rođen je 1991. godine u Vinkovcima, a od 1997. godine živi u Zagrebu. Prvostupnik je informatike. Nakon završenog fakulteta, radio je poslove u struci u više telekomunikacijskih tvrtki i jednoj zagrebačkoj digitalnoj agenciji. 2014. godine započeo je suradnju sa startupom iz jednog poznatog američkog poduzetničkog inkubatora. Iste godine osnovao je vlastitu tvrtku i krenuo u poduzetničke vode, u kojima se i danas nalazi.

Marko Raič rođen je 1992. godine u izbjegličkoj mnogobrojnoj obitelji. U Zagrebu je završio osnovnu i srednju školu. Završio je studij povijesti na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Politički je angažiran od početka studija te je aktivan u civilnom sektoru u nekoliko udruga. Radi na projektima iz područja kulture te je kroz obitelj uključen i u poljoprivrednu proizvodnju.