Inicijator podizanja mađarske ograde dolazi u Hrvatsku

11. pro 2018. Vijesti

U četvrtak 13. prosinca 2018. u 13 sati Generacija obnove će održati konferenciju za medije na graničnom prijelazu Maljevac. Na konferenciji će govoriti  Frano Čirko, predsjednik Generacije obnove te László Toroczkai, načelnik mađarske granične općine.

László Toroczkai, kao načelnik granične općine koja se 2015. godine našla na najvećem udaru migrantskog vala, inicirao je gradnju ograde duž mađarske granice sa Srbijom. Predsjednik mađarske vlade Viktor Orbán uvažio je Toroczkaijev prijedlog. To se rješenje pokazalo vrlo učinkovitim te su masovne ilegalne migracije preko Mađarske zaustavljene.

S obzirom na učestalost masovnih ilegalnih prelazaka hrvatske granice, Generacija obnove smatra da je upravo primjena „mađarskog rješenja“ jedini način da se masovni ilegalni prelasci granice spriječe. Upravo zbog toga smo odlučili pozvati g. Toroczkaija da posjeti granični prijelaz Maljevac te da hrvatskoj javnosti podijeli svoje iskustvo i predstavi rješenje koje je zaustavilo masovne ilegalne ulaske u njegovu općinu.

Dan nakon posjeta Maljevcu, 14. prosinca 2018. u 9:30 sati u maloj dvorani Hotela Academia održat će se konferencija za medije na kojoj će László Toroczkai i Frano Čirko iznijeti zaključke posjeta Maljevcu te dati izjave za one medije koji ne će biti u mogućnosti prisustvovati konferenciji na Maljevcu.