Generacija obnove organizira javnu tribinu “Masovne migracije i turizam”

20. velj 2019. Vijesti

Trenutno se na granici s Hrvatskom nalazi peteroznamenkasti broj migranata koji iz Bosne i Hercegovine svakodnevno ilegalno ulaze u Hrvatsku. Upadi se više ne događaju samo kod Velike Kladuše, već i duž cijele Dalmacije. Za proljeće i ljeto najavljen je novi veliki val masovnih migracija prema Hrvatskoj. Kakvog će utjecaja masovne migracije imati na turističku sezonu o kojoj ovisi gotovo 20% hrvatskog BDP-a? Treba li Hrvatska svoje granice zaštiti kao Mađarska i što ju u tome sprječava?

To će biti tema javne tribine pod nazivom “Migrantska kriza i turizam” koja će se održati u petak 22. veljače 2019. u 19 sati u dvorani Chilloutka (Ilica 15, 1. kat, iznad Kraša). Tribinu organizira Generacija obnove.

Govornici:
prof. dr. Tomislav Sunić, književnik, politolog i diplomat
Frano Čirko, predsjednik Generacije obnove
David Maršanić, magistar međunarodnih znanosti, turistički djelatnik i novinar.

Prof. dr. Tomislav Sunić će održati predavanje na temu “Koja su tri uzroka neeuropskih masovnih migracija u Europu?”. Frano Čirko će govoriti o političkom aspektu masovnih migracija na ruti kroz Hrvatsku te utjecaju istih na stanje u Bosni i Hercegovini. David Maršanić će iznijeti analizu utjecaja masovnih migracija na turizam ostalih zemalja u Europi i svijetu.

Tribina je otvorena za javnost, a ulaz je besplatan. Vidimo se!

===

Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/616306115470244/