Generacija obnove ne izlazi na izbore za Europski parlament

04. svi 2019. Priopćenja, Vijesti

Generacija obnove ne izlazi na izbore za zastupnike u Europskom parlamentu koji će se održati 26. svibnja 2019. Na takvu odluku potaknulo nas je nekoliko razloga.

U više od dvije godine djelovanja, sve inicijative i događanja organizirani od strane GO bili su sustavno ignorirani od strane vodećih medija u Republici Hrvatskoj. Kako GO kao relativno mlada stranka još uvijek nema razvijenu stranačku infrastrukturu po čitavoj zemlji kojom bismo mogli nadoknaditi neprisutnost u medijima, smatramo da na izborima za Europski parlament ne bismo uspjeli prijeći izborni prag i poslati zastupnika u Bruxelles.

Imali smo pozive s nekoliko strana i ponude za sudjelovanje u različitim koalicijama. No, kako GO nismo osnovali radi sudjelovanja u novom “ujedinjenju desnice”, sve smo takve ponude odbili. Kao stranka koja zagovara generacijsku smjenu i potpunu promjenu načela na kojima se temelji hrvatska politika, ne želimo sudjelovati u osnaživanju političkih opcija koje ne zastupaju interese mladih generacija i koje nemaju jasnu viziju hrvatske i europske budućnosti.

Unatoč tome, postoje političke stranke koje djelomično zastupaju naša načela, koje u prvi plan stavljaju ozbiljne političke promjene i ostanak mladih u Hrvatskoj te koje u velikoj mjeri dijele našu viziju Europe neovisnih nacionalnih država. Ne želeći umanjiti mogućnosti tim političkim strankama da osvoje zastupnika u Europskom parlamentu, jer ne želimo biti sukrivci za scenarij u kojem nijedna od tih stranaka ne bi osvojila zastupničko mjesto, odlučili smo ne sudjelovati na ovim izborima.

Pozivamo sve naše članove i podupiratelje da u svakom slučaju izađu na izbore za zastupnike u Europskom parlamentu i svoj glas daju onim listama i kandidatima za koje vjeruju da na najbolji mogući način zastupaju ideje iznesene u Temeljnim načelima Generacije obnove te interese mladih generacija u Hrvatskoj.

Predsjedništvo Generacije obnove