Ako si protiv poreza, onda si neonacist

19. velj 2019. Priopćenja, Vijesti

Danas sam gostovao u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska kod novinara Željka Karduma. Tema emisije bila je inicijativa za ukidanje poreza na dohodak “Tvoj rad, tvoj novac”, koju je Generacija obnove pokrenula prošle godine.

Moje gostovanje na HRT-u, u kojem sam zagovarao potpuno ukidanje poreza na rad u svrhu ostanka mladih u Hrvatskoj, rezultiralo je osudama mog nastupa od strane portala Index.hr (https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrt-pozvao-neonacista-i-homofoba-da-prica-o-porezima/2065283.aspx) i Telegram.hr (https://www.telegram.hr/politika-kriminal/na-hrt-u-su-nadmasili-sami-sebe-u-dobro-jutro-hrvatska-pozvali-su-neonacista-da-prica-o-porezu/), u kojima sam naslovljen “neonacistom”.

Spomenuti mediji se u člancima uopće ne dotiču teme o kojoj sam pričao u emisiji, već im je jedini cilj neargumentirano i lažno me optužiti za “neonacizam” te me na taj način diskreditirati i dehumanizirati. Postavlja se pitanje zanima li te medije tema smanjenja poreznog opterećenja rada ili im je važnije da sve teme, pa čak i temu poreza, preusmjere u teme prošlosti i optuživanje za “neonacizam”?

Isti ti mediji će sutra kritizirati Hrvate da se bave samo prošlošću, dok su istovremeno u stanju temu poreza pretvoriti u borbu protiv famoznog “neonacizma”.

Bez obzira na ovakve članke, Generacija obnove ne će odustati od ideje ukidanja poreza na dohodak. U tu svrhu vas pozivam da pogledate moj današnji nastup u Dobro jutro, Hrvatska i vidite o kakvom se “neonacizmu” ovdje radi.

S poštovanjem,

Frano Čirko, predsjednik Generacije obnove